12 دلیل که چرا همیشه احساس گرسنگی می کنید
گرسنگی یک احساس فیزیکی طبیعی است که همه افراد آن را احساس می کنند. این به شما هشدار می دهد که سوخت بدن شما کم شده و به انرژی نیاز دارد.
با این حال، احساس گرسنگی یا خستگی مداوم حتی زمانی که غذا خورده اید، نشانه خوبی نیست. ما در مورد میل به دسر یا سیب زمینی سرخ کرده مورد علاقه شما صحبت نمی کنیم – گرسنگی مزمن معمولاً به معنای ناتوانی در احساس سیری و انرژی حتی بعد از غذا است.
این علائم ممکن است به دلیل یک مشکل سلامتی یا سبک زندگی باشد. ممکن است به وضعیتی به نام خستگی آدرنال مرتبط باشد که می تواند به دلیل ترکیبی از عوامل رخ دهد.
علت گرسنگی زیاد در طب سنتی
در اینجا چند دلیل وجود دارد که ممکن است همیشه احساس گرسنگی و خستگی کنید.
-
بد خوابی
- برنامه خواب مناسب برای سلامتی شما بسیار مهم است. نداشتن خواب کافی در شب ممکن است منجر به عدم تعادل برخی هورمون ها در بدن شما شود.
- خواب ضعیف می تواند منجر به افزایش هورمون گرلین (که اشتها را کنترل می کند) و کاهش لپتین (که باعث سیری می شود) شود.
- احساس خوابآلودگی ممکن است باعث شود بیشتر کربوهیدرات و غذاهای چرب میل کنید.
-
کم آبی بدن
مطالعات تحقیقاتی نشان داده است که بیش از 30 درصد افراد قادر به تشخیص تشنگی و گرسنگی نیستند. بنابراین، اگر همیشه احساس گرسنگی می کنید، ممکن است ایده خوبی باشد که در طول روز آب بیشتری بنوشید. ممکن است از کم آبی رنج ببرید و آن را با تشنگی اشتباه بگیرید.
-
استرس و افسردگی
استرس عاطفی می تواند عامل اصلی اختلالات خوردن باشد. مطالعات اخیر نشان دادهاند که افرادی که از افسردگی و اضطراب رنج میبرند بیشتر احتمال دارد پدیدهای به نام «غذا خوردن عاطفی» را تجربه کنند – غذا خوردن برای منحرف کردن حواس خود از احساساتشان. این می تواند در دراز مدت اعتیاد آور و مضر باشد.
استرس همچنین می تواند باعث افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس) در خون شود. این هورمون مسئول کنترل اشتها است و نوسانات ممکن است باعث شود در طول روز احساس گرسنگی کنید.
-
نوشیدن بیش از حد الکل
یک مطالعه اخیر نشان داده است که الکل می تواند مغز شما را در حالت گرسنگی قرار دهد. این باعث افزایش گرلین (هورمون کنترل کننده اشتها که مصرف غذا را افزایش می دهد) می شود و می تواند شما را هوس غذاهای پر کالری کند. از این رو نوشیدن بیش از حد با خستگی مداوم و گرسنگی مرتبط است.
همچنین بخوانید: 8 درمان خانگی برای رفع ضعف و خستگی
-
تیروئید پرکار
غده تیروئید نقش مهمی در متابولیسم دارد. داشتن تیروئید بیش از حد ممکن است منجر به مشکلاتی مانند تولید بیش از حد هورمون شود. از این رو، متابولیسم شما افزایش یافته و باعث هوس خوردن غذاهای پرکالری می شود.
از دیگر علائم پرکاری تیروئید می توان به افزایش ضربان قلب، شکنندگی مو و ناخن، ریزش مو و سوزش اشاره کرد.
-
دیابت
سطح قند خون کنترل نشده در افراد مبتلا به دیابت نیز می تواند باعث گرسنگی مداوم شود. این به این دلیل است که بدن شما در برابر انسولین مقاوم است. بنابراین، نمی تواند غذایی که می خورید را به انرژی تبدیل کند. این منجر به چرخه ثابت غذا خوردن و هیپرگلیسمی می شود.
اگر دیابت با سطح قند خون بالا مزمن دارید، برای یک برنامه غذایی مناسب با پزشک خود و یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
-
داروها
برخی از داروها اشتهای شما را افزایش می دهند و منجر به مصرف مکرر یا زیاد وعده های غذایی می شوند. آنها به طور غیر مستقیم در افزایش وزن نقش دارند.
داروهای ضد روان پریشی، داروهای ضد افسردگی، قرص های خواب و غیره به افزایش گرسنگی معروف هستند.
-
هیپوگلیسمی
هیپوگلیسمی یا پایین بودن سطح قند خون می تواند باعث گرسنگی، سرگیجه یا حالت تهوع شود. این یک وضعیت خطرناک است و می تواند باعث شوک انسولین در سطوح بسیار پایین شود.
افراد مبتلا به دیابت که از دارو یا تزریق انسولین استفاده می کنند، به خصوص اگر وعده های غذایی خود را به موقع نخورند، در معرض ابتلا به هیپوگلیسمی هستند.
-
سندرم پیش از قاعدگی (PMS)
برخی از زنان در طول PMS احساس گرسنگی می کنند. فاز لوتئال چرخه شما ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی باعث ولع خوردن غذاهای پرکالری شود.